sunshiners-bloem-03
Menu

header sunshiners-algemeen

Loading

Heb je een vraag?

Frequently asked Quentions (FAQ)
Bekijk hier de veelgestelde vragen over de Sunshiners® planten.

Veelgestelde vragen over de Oleander

Waar komt de Oleander oorspronkelijk vandaan?
De Oleander komt naast het Middellandse Zeegebied ook voor in hetzelfde warme klimaat van Iran tot in Oost-Azië. Hij groeit vooral op stenige gronden, overstroomde oevers en in periodiek droge beekbeddingen.

Hoe krijg ik mijn Oleander weer in bloei?

Om in bloei te komen heeft de Oleander vooral veel warmte en veel licht nodig en een vochtige potkluit. Een oleander bloeit op de oudere takken. Laat daarom met snoeien altijd een paar takken staan om weer snel van bloei te kunnen genieten.

Moet ik mijn Oleander ook verpotten?

Als de plant te groot wordt voor de pot kun je hem in het voorjaar verpotten in een wat grotere pot met verse aarde. Zorg dan wel voor een goede waterafvoer.

Kan de Oleander ook binnen staan?

Ja, dat kan hij zeker mits de Oleander maar op een plaats staat waar veel licht is. Een vorstvrije serre of binnen direct bij het raam op het zuiden is dan heel geschikt. Let wel op dat de plant bij warmte veel water gebruikt en voorkom dus dat hij droog komt te staan. Daar kan de plant niet tegen.

Hoeveel licht heeft mijn Oleander nodig?

Hoe meer licht en warmte hoe makkelijker de plant zal bloeien. Kies daarom binnen voor een raam op het zuiden en buiten een luw plekje in de volle zon.

Hoeveel water heeft mijn oleander nodig?

Van nature groeit een Oleander op een plek waar constant vocht in de grond zit maar hij houdt er niet van met zijn voeten in het water te staan. Een Oleander daarom nooit droog laten staan en buiten zorgen voor een goede drainage van de pot met een schotel zodat op regenachtige dagen het te veel aan water weg kan lopen.

Wat is de beste plek voor mijn Oleander?

In het vroege voorjaar doet de Oleander het prima in de serre of binnen achter een raam op het zuiden zodat u al vroeg van de bloei kunt genieten. Zodra de temperatuur s'nachts niet meer onder de 12 graden komt kunt u de plant op een luwe zonnige plaats in de tuin, patio, balkon of terras zetten.

Wat is het belangrijkste om te weten bij de verzorging?

De Oleander bloeit rijk bij veel warmte en veel licht. In de zomer elke twee weken plantenvoeding geven.

 

Veelgestelde vragen over de Hibiscus

Waar komt de Hibiscus rosa-sinensis oorspronkelijk vandaan?
De Hibiscus komt uit tropische Azië

Hoe hou ik mijn Hibiscus in bloei?

Zorg dat de plant elke twee weken plantenvoeding krijgt tijdens de bloei, geef voldoende water en zet hem op een lichte plaats bij voorkeur direct achter een raam op het oosten of zuiden.

Heeft mijn Hibiscus veel voeding nodig?

Voor de eerste maanden zit er al een langzaam vrijkomende voeding in de potkluit wanneer je de plant net krijgt. Maar wil je langer van de plant genieten dan moet je elke twee weken plantenvoeding geven.

Er vallen steeds bloemknoppen af. Hoe zit dat?

Zorg dat de hibiscus niet te droog staat en voldoende licht heeft. Verplaats hem niet te vaak naar een andere plek want dan moet de plant weer wennen aan de andere omstandigheden.

De bladeren hangen slap. Wat moet ik doen?

Wanneer de potkluit droog is dan moet je water geven. Als de plant te nat is kunnen de wortels afsterven en gaat het blad ook hangen. Hou de plant dan droger zodat hij weer nieuwe wortels gaat maken.

Hoeveel licht moet mijn Hibiscus?

De Hibiscus houdt van veel licht. Let wel op dat te veel direct zonlicht achter het raam in de zomer wel eens te veel kan zijn waardoor een blad kan verbranden.

Kan mijn Hibiscus naar buiten en wanneer mag dat?

Zodra de temperatuur niet meer s'nachts onder de 12 graden komt mag de Hibiscus naar buiten. Zorg dan wel voor een luwe plek in de zon.

 

Veelgestelde vragen over de Croton

Waar komt de Croton oorspronkelijk vandaan?
De Croton komt uit Indonesië, Polynesië en Maleisië.

Wat is de beste plek in het interieur voor mijn Croton?

Een lichte plaats maar niet in de felle zon.

Hoe kan ik mijn Croton het beste verzorgen?

De Croton houdt van een vochtige potkluit maar heeft een hekel aan natte voeten. Controleer regelmatig of er geen water onderin de pot staat.

Er valt blad van mijn Croton. Hoe kan dat?

Wanneer u te veel water geeft verliest de plant zijn wortels en zal zijn bladeren laten vallen. Ook wanneer de plant te donker staat zal de plant als reactie bladeren laten vallen. Tot slot kan er een aantasting van spint zijn.

Wat moet ik doen tegen spint?

Spint is een lastig te bestrijden beestjes. Het beste kunt u een speciaal middel halen bij bloemist of tuincentrum. Bij een zware aantasting zit er niets anders op dan de plant direct te verwijderen om aantasting van andere planten te voorkomen.

De jonge bladeren van mijn Croton zijn wat geel. Is dat normaal?

De croton is een kleurrijke plant die bij veel licht gezond geel gekleurd blad kan geven. Dit trekt meestal later bij naar een wat bontere kleur.

Hoe hou ik de mooie rood-bonte kleur in het blad?

Jong blad is vaak wat geelachtig maar wanneer het blad ouder wordt zal het kleurrijker en intenser worden.

Heb je een vraag?

Frequently asked Quentions (FAQ)
Bekijk hier de veelgestelde vragen over de Sunshiners® planten.

Bekijk alle vragen

 

 

Handige downloads verzorging

Download of print hier voor uzelf of voor een ander de verzorgingsdownload

 

 

Reageer!

Kijk ook eens op onze facebookpagina en laat weten wat je van Sunshiners® en haar producten vindt.

Je kunt ook een e-mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij laten ons graag inspireren door jouw ervaringen en opmerkingen.

 

 


sunshine-grow-logo

SunshineGrow | copyright ©2018
Design & realisation primalabel.eu