sunshiners-bloem-03
Menu

header sunshiners-2

Loading

Met zijn prachtige, zoetgeurende bloemen is een oleander ware verwennerij voor de zintuigen. In de zomer zet je de plant buiten om tijdens lange, zoele zomeravonden van zijn gezelschap te kunnen genieten.

In het wild groeit deze plant in het Middellandse Zeegebied. De Oleander van Sunshiners worden niet voor niets onder de Spaanse zon opgekweekt. Onder deze ideale groeiomstandigheden kan een klein stekje rustig uitgroeien tot een mooie, sterke plant van uitstekende kwaliteit.

.

Inspiratie & ideeën

sunshiners-inspiratie-ideeen-oleander-01
sunshiners-inspiratie-ideeen-oleander-04
sunshiners-inspiratie-ideeen-oleander-02
Zonnig wonen
Zet de planten van Sunshiners® op een lichte plek in je huis. En dat mag ook best het raam van je badkamer of slaapkamer zijn! De Oleander voelt zich ook bijzonder goed thuis in de serre of patio.
Mee naar buiten!
Zodra de zomer aanbreekt, mogen je planten mee naar buiten. Zet ze op een luwe plek op je terras of balkon. Een oleander kun je ook in de border planten. Je waant je even in de Mediterranee!

Verzorging

  • Zet de oleander op een lichte, warme plek, bijvoorbeeld in de serre of het raamkozijn;
  • Vanaf de maand mei kun je de plant op een zonnige, redelijk beschutte plaats op het terras of balkon neerzetten;
  • Hou de potkluit goed vochtig; zorg (buiten) voor een goede afwatering, zodat de wortels niet voortdurend in het water staan;
  • Geef de plant om de twee weken wat plantenvoeding;
  • Snoeien is niet nodig;
  • Als je de plant te groot vindt worden, kun je de langste takken in februari terugsnoeien; de plant bloeit het daaropvolgende seizoen dan wel iets minder uitbundig;
  • Laat de oleander overwinteren op een koele plek (ongeveer 5 graden Celsius); geef de plant weinig water, maar laat de potkluit niet uitdrogen; bijmesten is in de winter niet nodig

Download/Print verzorgingstips

Standplaats

In het vroege voorjaar doet de Oleander het prima in de serre of binnen achter een raam op het zuiden zodat u al vroeg van de bloei kunt genieten. Zodra de temperatuur s'nachts niet meer onder de 12 graden komt kunt u de plant op een luwe zonnige plaats in de tuin, patio, balkon of terras zetten.
Bekijk ook eens

sunshiners-bekijk-ook-eens

sunshine-blok-oleander

Met zijn prachtige, zoetgeurende bloemen is een oleander ware verwennerij voor de zintuigen. In de zomer zet je de plant buiten om tijdens lange, zoele zomeravonden van zijn gezelschap te kunnen genieten.

Read more

 

 

sunshine-blok-hibiscus

De weelderige bloemen van de hibiscus verrassen je telkens weer. De bloemen bloeien een of hooguit twee dagen, maar telkens springen er weer nieuwe knoppen open. Daardoor is het een heel levendige plant, die er elke dag anders uitziet!

Read more

 

 

sunshine-blok-croton

Knalgeel, feloranje, vuurrood en frisgroen. Dit kleurenspektakel zorgt ervoor dat de Croton nooit verveelt. Het is een extravagante sfeermaker die je leven meer kleur geeft. Voor mensen met lef!

Read more

 

 


sunshine-grow-logo

SunshineGrow | copyright ©2018
Design & realisation primalabel.eu